על פי הראייה של הרפואה הסינית, במחלת הפסוריאזיס מעורבים בד”כ חום באיברים הפנימיים, חום ולחות הנמצאים בשכבת העור החיצונית (לעיתים הם השתקפות של חום פנימי שנמצא באיברים הפנימיים בגוף). העור, כאמור, הוא מראה של התהליכים המתרחשים בתוך הגוף.
במונחים של רפואה מערבית, הימצאות רעלנים בגוף ופסולת במעיים שלא מנוקזת ביעילות תורמים אף הם להתפרצות של פסוריאזיס ולהישנות של המחלה.
מכאן ברור שאסטרטגיית טיפול הכוללת טיפול בקרמים ובמשחות חיצוניות בלבד (ולא משנה אם הן על בסיס קורטיזון או לא) נידונה לכישלון ברוב המקרים.
אז מה באמת משפיע על הפסוריאזיס?
האימרה “אתה מה שהינך אוכל” נכונה במיוחד בהקשר של פסוריאזיס ומחלות עור נוספות. כיום ידוע על רשימה של מזונות שנחשדים בגרימת התפרצויות עוריות אצל הסובלים ממחלות עור.
כמובן שמה שנכון לגבי חולה פסוריאזיס אחד לא נכון בהכרח לגבי השני, אך מומלץ להימנע מקבוצת המזונות הבאים:
- מזונות חריפים (תבלינים חריפים, פלפל שחור, שום)
- אלכוהול על מגוון צורותיו (כולל יין)
- תזונה שומנית (עוגות, שוקולדים, בצקים)
- מזונות בעלי איכות אנרגטית חמה כגון קפה, בשרים מסויימים (במיוחד בשר אדום)
המלצות תזונתיות מקיפות ניתנות לכל מטופל הסובל ממחלות עור, לאחר אבחון מסורתי ברפואה סינית.